WORD PLAN OUDER >

Alle meisjes zitten boordevol power, maar ze krijgen niet allemaal de mogelijkheden om die te ontplooien… Meisjes en jonge vrouwen krijgen vaker te maken met uitsluiting, discriminatie en geweld dan jongens en mannen. Een rechtvaardige wereld staat of valt met respect voor de rechten van meisjes en vrouwen. Zo wint iedereen erbij.


KOEN WAUTERS BEZOEKT KERSVERSE MOEDERS EN WENST ALLE MEISJES TER WERELD GELIJKE KANSEN TOE

“Ik ga graag naar school omdat ik er nieuwe dingen leer. Wanneer ik in de les ben en mijn ouders werken, gaat mijn broertje naar de kinderopvang. Daar leert hij al spelend samen met andere kinderen.” 

De achtjarige Genesis is een Plan Kind en woont samen met haar mama, papa en kleine broertje in Peru. In Peru staat Plan International mama’s én papa’s bij in de opvoeding en verzorging van de allerkleinsten. 

Doe zoals de Plan Ouders van Genesis en geef meisjes in Peru dezelfde kansen als jongens om gezond te groeien en spelend te leren vanaf hun prille kindertijd.

EEN DAG IN HET LEVEN VAN GENESIS,
EEN PLAN KIND UIT PERU

BEVESTIGEN >

Ik doneer velden met een * zijn verplicht.

Ik word Plan Ouder van...

UNLOCK THE POWER OF GIRLS

WORD PLAN OUDER >

WORD PLAN OUDER EN VERANDER DE TOEKOMST VAN EEN MEISJE.

Alle meisjes willen zelf keuzes maken, ooit gaan studeren en een beroep uitoefenen, maar er zijn nog altijd landen waar ze dat niet kunnen. Net die meisjes wil Plan International de kans geven om ook te groeien.

Als Plan Ouder steun je de structurele projecten en programma’s in de omgeving van je Plan Kind in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Hierdoor verbetert niet enkel de toekomst van jouw Plan Kind, maar ook die van zijn of haar broers, zussen en klasgenootjes.

EEN PLAN KIND STEUNEN = EEN HELE GEMEENSCHAP STEUNEN

Een school bouw je bijvoorbeeld niet voor één kind, maar voor alle meisjes en jongens in hun leefomgeving.
Je steun gaat onder meer naar:

  • Medische begeleiding van zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen
  • De oprichting van een veilige leeromgeving lesmateriaal en opleidingen voor leerkrachten
  • Het beschermen van meisjes tegen geweld
  • Jonge meisjes die een kindhuwelijk ontvluchtten, krijgen psychische en fysieke bijstand en de kans om een opleiding te volgen of een vak te leren.

Een Plan Kind steunen is uniek. Vanaf €0.83 per dag (€25 per maand) geef je een kind en zijn of haar omgeving een betere toekomst. En de impact is enorm. Als Plan Ouder bouw je mee aan een wereld waar alle kinderen, meisjes en jongens, dezelfde kansen krijgen.

3 GOEDE REDENEN OM PLAN OUDER TE WORDEN

Plan Ouderschap is …

  • een unieke vorm van steunen
  • bijdragen aan gelijke kansen voor meisjes en jongens voor slechts €0,83 per dag
  • niet enkel voor particulieren! Je kan Plan Ouder worden met je klas, school, bedrijf, vrienden of familie. 

Zo'n 40.000 Plan Kinderen en hun gemeenschap rekenen op de onmisbare steun van evenveel Belgische Plan Ouders. Sluit je aan en word vandaag nog Plan Ouder van een meisje of een jongen en maak een wereld van verschil voor hun gemeenschap. 

LEER ONS BETER KENNEN

Team

Ambassadeurs

Events

Jobs

GA ZELF AAN DE SLAG MET...

Lesmateriaal 

Publicaties

Pers

NOG VRAGEN?

Contact

FAQ

VIND ONS OP

 2018 - Plan International België | Child protection policy | Legal disclaimer | Privacy policy | Made by Mia

Veelgestelde vragen

1. Kan ik contact opnemen met mijn Plan Kind?

Ja, een Plan Ouderschap gaat verder dan enkel een toekomst geven aan een kind. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een persoonlijke band op te bouwen met jouw Plan Kind, door hem of haar te schrijven of indien gewenst zelfs een bezoekje te brengen. Uiteraard is dit niet verplicht.

2. Weet mijn Plan Kind wie ik ben?

Jouw Plan Kind krijgt regelmatig bezoek van onze lokale medewerkers. Het krijgt informatie over België en jouw naam. Uiteraard geven we nooit contactgegevens door. Alle correspondentie verloopt via Plan International België. Dit doen we om Plan Kinderen én Plan Ouders te beschermen.

3. Ik wil een Plan Kind steunen. Hoe verloopt de betaling?

Vanaf 25 euro per maand kan je een Plan Kind steunen.

Je kan ook meer geven, bijvoorbeeld € 1 per dag, of € 30 per maand etcetera, of je kan Plan Ouder worden van meerdere Plan Kinderen.
Je betaalt elke maand, via domiciliëring of via een permanente opdracht. Een domiciliëring geniet onze voorkeur.

Wij innen jouw bijdrage via domiciliëring tussen de 5e en 8ste dag van de maand. Als de inning niet kan doorgaan, proberen we opnieuw te innen tussen de 23ste en de 25ste van de maand.

4. Wat gebeurt er met mijn Plan Ouder-bijdrage?

Jouw maandelijkse bijdrage komt niet direct bij jouw Plan Kind terecht. Met jouw maandelijkse steun zetten we programma's op in de leefomgeving van jouw Plan Kind.

Als we €50 ontvangen, dan gaat:

  • €40 naar onze programma's voor kinderrechten en gelijkheid voor meisjes in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en België.
  • €10 naar communicatie met onze schenkers en sympathisanten, functionele en administratieve kosten en fondsenwerving.

Meer info vind je in het jaarverslag

5. Ontvang ik als Plan Ouder een fiscaal attest?

Voor elke gift vanaf €40 (op jaarbasis) die wij ontvangen, wordt een fiscaal attest uitgereikt. Hiermee kan je tot 45% van je giften terugkrijgen via de belastingen.


Wil je graag meer informatie? Vraag vrijblijvend een brochure aan of lees wat andere Plan Ouders bewoog de stap te wagen.

Fix the following errors:
Hide